PMO Klub Podcast V. epizód

Hogyan képezd magad projektvezetőként? – Az IPMA és a PMI minősítési rendszerek

 

A jelenlegi növekedés alapján körülbelül 16 millióval több projektvezetőre lesz szükség 2030-ra nemzetközi szinten. Ennek a munkakörnek a fontosságát sosem lehet eléggé hangsúlyozni, hiszen megfelelő minőségű projektmenedzsment nélkül bármely gyárban, üzemben, visszaeshet a termelés. Természetesen ez is egy sokrétű szakma és projektmenedzser és projektmenedzser között is nagy különbség lehet, ezért is szükséges egy már kiforrott minősítési rendszer, ami valamilyen módon megkülönböztet.

Egy jó projektvezetőnek alapjáraton jó szervezői és elemzői készséggel kell rendelkeznie, napjainkban már sokkal fontosabbak a szociális kompetenciák is, mint régen. Persze nem minden a papír, hiszen a megfelelő hozzáállás is elengedhetetlen és minősítés nélkül is lehet valaki jó abban, hogy átlásson, megfelelően kezeljen és irányítson egy rendszert, de mind a PMI-nél, mind az IPMA-nál megszerzett minősítésekről elmondható az, hogy több pozitív vonzatuk lehet.

A PMO Klub legutóbbi podcast adásában két ilyen minősítési rendszert vettünk nagyon részletesen górcső alá. A műsor vendégei ezúttal Vikár András az SAP Hungary operációs igazgatója, és Luczay András a Profexec Services képzési üzletágának a vezetője voltak.

Az adás az alábbi platformokon érhető el:

Spotify

Apple Podcast

Google Podcast

YouTube

 

#project #podcast #pmi #pmo 

KÖVETKEZŐ POSCAST BEJEGYZÉS
  • Fel
    Minden jog fenntartva! © 2023 Profexec Kft. |   Adatkezelési tájékoztató
    Minden jog fenntartva! © 2023 Profexec Kft.
    Adatkezelési tájékoztató