PMO Klub Podcast I. epizód
PMO Klub Podcast I. epizód

A transzformációs projektek

Megérkezett a PMO Klub Podcast első epizódja!

Professzionális projektmenedzsment nélkül nem lehetséges napjainkban hatékonyan projekteket vezetni és versenyképesnek maradni. A PMO Klub Podcast azért jött létre, hogy támogasson minden olyan projekt menedzsert, vezetőt, akik szeretnék fejleszteni készségeiket, legyen szó bármilyen projekt típusról. Beszélgetéseink során projektmenedzsment, portfólió menedzsment, projekt iroda irányítás kihívásairól és folyamatairól fogunk beszélgetni. Mindezt a legfelkészültebb szakemberekkel kötetlen formában.

A Transzformációs projektekről beszélgettünk Federi Balázzsal Project Portfolio Managerrel. 🎙

Az alábbi platformokon érhető el az adás:

Spotify:

Apple Podcast: Kattints ide!

Google Podcast: Kattints ide!

YouTube: Kattints ide!

A napokban érkezni fogunk egy az adásról szóló blogcikkel is! 😊

Stay tuned… ✨

#google #project #podcast

 

PMO Klub Podcast II. epizód

Projektportfólió menedzsment – A sikeres cégek elengedhetetlen eszköze

Az üzleti hozzáadott értékkel rendelkező projektportfolió menedzsment (PPM) fontosságát egyre több vállalat ismeri fel, ami miatt hazánkban is növekszik az alkalmazása, sőt, véleményünk szerint a PPM egyenesen nélkülözhetetlen a sikeres cégek életében. Ezt pedig PMO Klub Podcastunk legújabb adásával szeretnénk alátámasztani, ahol Molnár Dániellel, az MVM Group portfóliómenedzser tanácsadójával beszélgettünk a projektportfólió-menedzsment fontosságáról, működéséről, valamit az alkalmazási területeiről. A legfontosabb tanulságokat pedig most összefoglaljuk a számodra!

Az alábbi platformokon érhető el az adás:
Spotify:

Apple Podcast: Kattints ide!

Google Podcast: Kattints ide!

YouTube: Kattints ide!

PMO Klub Podcast III. epizód

Érzelmi intelligencia a projekt menedzsmentben | Lipi Gábor, Profexec tanácsadó, tréner

Ebben az adásban azt a témát feszegetjük, hogy hogyan lehet megfelelő érzelmi helyzeteket teremteni a szervezetben annak érdekében, hogy egy adott projekt sikeresen záruljon. Szó lesz személyiségtípusokról, érzelmi intelligenciánk fejlesztési lehetőségeiről, agilitásról, motivációról, kiválasztásról és stresszkezelésről, konfliktuskezelésről is.

A műsort Sándor Zoltán a Profexec Services ügyvezető partnere vezeti. Zoli több tízéves tapasztalattal rendelkezik projekt-, portfólió, projektiroda menedzsment területen. Az epizódban a projekt menedzsment emberi, érzelmi részét beszélik át Lipi Gáborral, aki a Profexec, PMI által akkreditált trénere. A tréningek, szervezetfejlesztői tanácsadások során eddig több mint 18 év alatt közel 2500 projektmenedzsment szakembernek segített, mellette 25 év piaci talapasztalata van projektmenedzsment területen.

 

Főbb témáink:

– Mi az az EQ?

– Egyáltalán, miért fontos az EQ és mit is jelent ez a mozaik szó a projekt menedzsment kontextusában?

– Hogyan tudnánk az EQ-t racionalizálni? Mikor mondjuk, hogy valakinek magas az EQ-ja, mi jellemzi ezt – empatikusabb a többinél?

– Milyen elemei vannak az EQ-nak?

– Személyiség típusok – hogyan érdemes egymáshoz viszonyulni?

– Miben mutatkoznak meg a személyiségbeli különbségek? Milyen gyakorlati példák és esetek vannak?

– Hogyan hat az EQ a ProjektMenedzsment, a csapat és a projekt sikerére?

– Milyen összefüggésben van az EQ például a stresszkezeléssel, az agilitással, a projektekkel és a projekt csapat összeállításával?

– Hogyan lehet fejleszteni az EQ-t egyéni, illetve csapat, projekt csapat szinten?

– Mit javaslunk PM-nek, akár PMO-nak, szervezetnek az EQ fejlesztése kapcsán?

 

Maradj és tanulj velünk a PMO Klub Podcast jelen és jövőbeni adásaiban egyaránt!

Az alábbi platformokon elérhető az adás:

Spotify:

Apple: kattints ide!

Google Podcast: kattints ide!

YouTube: kattints ide!

 

PMO Klub Podcast IV. epizód

Az egyedülálló hármas bankfúzió projekt tapasztalatai | Seprődi Patrícia, az MBH Bank ügyvezető igazgatója

Ebben az adásban az MBH bankfúzió kialakulását elemezzük ki. Szót ejtünk arról, hogy a projekt milyen stratégiai tervezést igényelt, hogy mi a célja, illetve hogy milyen eredményeket várhatunk tőle. Ezek mellett azonban arra is kitérünk, hogy milyen tanulságokkal gazdagodhat egy projektmenedzser egy ilyen fúzió sikerre vitele során.

A műsort Sándor Zoltán a Profexec Services ügyvezető partnere vezeti. Zoli több tízéves tapasztalattal rendelkezik projekt-, portfólió, projektiroda menedzsment területen. Az epizódban Magyarország történelmének legnagyobb fúziójáról beszélgetnek Seprődi Patríciával, aki az MBH Bank ügyvezető igazgatója,  az Integration Management Office, valamint a Kiválóság Központ vezetője, így az európai szinten is egyedülálló hármas bankfúzió folyamatát elejétől a végéig testközelből, proaktív résztvevőként követte végig. 

Főbb témáink:

  • Mi ez a fúzió?
  • Projekt mérföldkövei
  • Kultúrák összehangolása
  • Kockázatmenedzsment
  • Emberi tényező
  • Sikerek/mérföldkövek megünneplése
  • Kiégés menedzselése
  • A váratlan helyzetektől sem kell megijedni

Az adás az alábbi platformokon elérhető:

Spotify:

Apple Podcast: kattints ide!

Google Podcast: kattints ide!

YouTube: kattints ide!

PMO Klub Podcast V. epizód

Hogyan képezd magad projektvezetőként? – Az IPMA és a PMI minősítési rendszerek

 

A jelenlegi növekedés alapján körülbelül 16 millióval több projektvezetőre lesz szükség 2030-ra nemzetközi szinten. Ennek a munkakörnek a fontosságát sosem lehet eléggé hangsúlyozni, hiszen megfelelő minőségű projektmenedzsment nélkül bármely gyárban, üzemben, visszaeshet a termelés. Természetesen ez is egy sokrétű szakma és projektmenedzser és projektmenedzser között is nagy különbség lehet, ezért is szükséges egy már kiforrott minősítési rendszer, ami valamilyen módon megkülönböztet.

Egy jó projektvezetőnek alapjáraton jó szervezői és elemzői készséggel kell rendelkeznie, napjainkban már sokkal fontosabbak a szociális kompetenciák is, mint régen. Persze nem minden a papír, hiszen a megfelelő hozzáállás is elengedhetetlen és minősítés nélkül is lehet valaki jó abban, hogy átlásson, megfelelően kezeljen és irányítson egy rendszert, de mind a PMI-nél, mind az IPMA-nál megszerzett minősítésekről elmondható az, hogy több pozitív vonzatuk lehet.

A PMO Klub legutóbbi podcast adásában két ilyen minősítési rendszert vettünk nagyon részletesen górcső alá. A műsor vendégei ezúttal Vikár András az SAP Hungary operációs igazgatója, és Luczay András a Profexec Services képzési üzletágának a vezetője voltak.

Az adás az alábbi platformokon érhető el:

Spotify

Apple Podcast

Google Podcast

YouTube

 

#project #podcast #pmi #pmo 

Fel
Minden jog fenntartva! © 2023 Profexec Kft. |   Adatkezelési tájékoztató
Minden jog fenntartva! © 2023 Profexec Kft.
Adatkezelési tájékoztató