Erőforrás menedzsment, erőforrás kontroll

Az előadás rövid tartalmi összefoglalója:

  • azért a „projektművek” megnevezés, mert évente több ezer projekt futtatása történik a T-Systems-nél (beleértve a komplex programokat, de a kisebb volumenű feladatokat is)
  • az összetettséget mutatja a projektmenedzseri feladatkör tagoltsága is: vannak komplex megoldásokat vivő, vannak az informatikai változásokra vagy egyes iparági megoldásokra (pl. SAP, egészségügy, közlekedés, stb.) specializálódott projektvezetők is a megfelelő helyeken a szervezetben – ez a projektvezetői erőforrás menedzsment egy megoldása
  • mivel itt szállítói oldali projektmenedzsmentről van szó, ahol a bevétel a sikeres projektekből jön, itt élesen elválik a projekt előkészítés és maga a projekt. S a szerződéses kötelezettségek definiálják a normál projekteket, s épp a klasszikus projekt háromszög mentén
  • Viszont erőforrás menedzsment szempontból is fontos és alapos munkát igényel a preprojekt (presales, tender, előkészítési) fázis, ahol erre a fázisra dedikált szakértők, mérnökök végzik az erőforrás kalkulációt különböző kompetenciák és a szükséges háttér, tapasztalat mentén. S megjelenik a tipizálható projektek fogalma is, amire a becslések, előkészítések még inkább standartizálhatók.

Prezentáció

letöltöm
KÖVETKEZŐ ESEMÉNY

Most pont nincs aktuális PMO Klub, de hamarosan lesz és akkor nézz vissza hozzánk!

Addig is iratozz fel a hírlevelünkre és lépj be a Linkedin PMO Klub csoportba, hogy az elsők között értesülj a következő PMO Klubról!

Fel
Minden jog fenntartva! © 2023 Profexec Kft. |   Adatkezelési tájékoztató
Minden jog fenntartva! © 2023 Profexec Kft.
Adatkezelési tájékoztató