Enterprise PMO and moving to agile

Az előadás rövid tartalmi összefoglalója:

  • Az este során megismerkedhet a hallgatóság egy igénymenedzsment folyamat kialakítási projekt teljes életpályájával, amelyet az előadó személyes tapasztalatok alapján mesél el.
  • A folyamat kialakításának kapcsán szó lesz annak módszertanáról, buktatóiról, bevezetést ad az implementáció egyes fázisaiba, illetve bemutatja projekt oldalról az erőforrásokért folyó harcokat.
  • a világcég PMO csapata több mint 500 projektet szolgál ki évente. Mindenütt érdekes a projekt definíció, mert az bizony szervezetfüggő is, annyiban biztosan, hogy mi az, amihez a PMO támogatást nyújt, s mihez, ilyen szinten, mértékben. Itt a „PMO projektek” inkább félévnél nagyobb lefutásúak, mint ennél kisebbek.
  • a PMO teljes palettáját (portfolió, governance, módszertan, támogató rendszerek, kiválasztás, képzés, stb.) az ExxonMobil teljes PMO szervezte látja el, ebből a hazai stáb elsődleges feladata a projektek, projektmenedzserek támogatása, kiszolgálása, de nyilván nem lehet ez független a többi funkciótól

A fő szolgáltatások:

  • a költség becslés – a sokrétű, sokféle ágazatot érintő projektek esetén ez külön hátteret igényel a megalapozott becslés, amihez adja tapasztalatát, adatbázisát támogatásként a PMO
  • információs háttér biztosítás – adatstruktúra (sharepoint), templétek, dokumentum kezelés, meeting szervezés, kockázat nyilvántartás tartozik ebbe a szervízhalmazba
  • projekt időzítés tervezés – WBS, EVA használatának segítése, (amit szívesen adnak is át a PM-ek), s az időtervek elkészítésének támogatása, ismét csak a PMO-ba beépült tapasztalatok felhasználásával.

Prezentáció

letöltöm
KÖVETKEZŐ ESEMÉNY

Most pont nincs aktuális PMO Klub, de hamarosan lesz és akkor nézz vissza hozzánk!

Addig is iratozz fel a hírlevelünkre és lépj be a Linkedin PMO Klub csoportba, hogy az elsők között értesülj a következő PMO Klubról!

Fel
Minden jog fenntartva! © 2023 Profexec Kft. |   Adatkezelési tájékoztató
Minden jog fenntartva! © 2023 Profexec Kft.
Adatkezelési tájékoztató